Технологічні карти на тему: «Приготування прісного тіста та налисників з нього»

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


Технологічна карта

Налисники (млинчики) смажені (напівфабрикат, оболонка).

Найменування

сировини

Витрата сировини на 1 порцію

Технологічні вимоги до основної сировини та напівфабрикатів

Вага брутто, г

Вага нетто,

 г

Борошно пшеничне

416

416

Борошно – колір з кремовим відтінком, смак злегка солодкуватий, без відчуття хрумтіння при розжовування

Яйця – шкаралупа чиста, без запаху, білок просвічується.

Молоко – однорідна рідина білого кольору, без осаду, із жовтуватим відтінком, без стороннього присмаку.

Молоко або вода

1040

1040

Яйця

2шт

83

Цукор

-

83

Сіль

8

8

Маса тіста

-

1538

Сало шпик

20,8

20

(кулінарний жир або жир тваринний топлений харчовий, олія

 

16

Вихід

-

1000

 

Технологія приготування

 

 Проціджений розчин солі, цукру, сирі яйця змішують з частиною холодного молока чи води (половина норми), всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення однорідної маси, потім вливають цівкою решту молока або води, перемішують.

Тісто проціджують.

Налисники смажать на розігрітій і змащеній жиром сковороді діаметром 24-26 см. Налите тісто обертанням сковороди розподіляють рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і обсмажують. Якщо налисники подають без начинки, їх обсмажують з обох боків, якщо з начинкою — з одного боку. Налисники знімають і охолоджують.

 

 

 

Технологічна карта

Налисники з начинкою із сиру або мʼяса (печінки, капусти).

Найменування

сировини

Витрата сировини на 1 порцію

Технологічні вимоги до основної сировини та напівфабрикатів

Вага брутто, г

Вага нетто,

 г

Налисники-напівфабрикат

-

100

Борошно – колір з кремовим відтінком, смак злегка солодкуватий, без відчуття хрумтіння при розжовування

Яйця – шкаралупа чиста, без запаху, білок просвічується.

Молоко – однорідна рідина білого кольору, без осаду, із жовтуватим відтінком, без стороннього присмаку.

Начинка

-

94

Маса напівфабрикату

-

194

Маргарин столовий або кулінарний жир

-

10

Маса смажених налисників з начинкою

-

175

Масло вершкове

-

10

Вихід

-

185

 

Технологія приготування

 

На підсмажений бік налисника кладуть начинку з мʼяса або ліверу (капусти, сиру), загортають прямокутниками, обсмажують з обох боків на розігрітій з жиром сковороді або листі до утворення румʼяної кірочки і ставлять у жарову шафу на 5-6 хв

Відпускають 2 шт. на порцію. Поливають вершковим маслом або маргарином.

Налисникам із фруктовими начинками (джемом, повидлом, варенням) надають форми трикутника, збризкують маргарином і запікають у жаровій шафі 7-10 хв.

Подають з цукровою пудрою або зі сметаною.