Яйця - 150 г
Згущене молоко - 450 г
Борошно - 200 г
Розпушувач 15 г
Вершкове масло 82% - 60 г
Сметана - 35 г
Сіль - дрібка
1.Розтопити вершкове масло, охолодити до кімнатної температури.
2. Просіяти борошно, перемішати з сіллю та розпушувачем.
3. Взбити яйця до пишної піни.
4. Додати згущене молоко, перемішати міксером на низьких обертах.
5. Додати вершкове масло і перемішати міксером.
6. Додати сметану і перемішати міксером.
7. Ввести просіяне борошно за декілька етапів.Перемішувати за допомогою міксера (низькі оберти).
8. Накреслити на пергаменті кола діаметром 18 см. За допомогою ложки викласти тісто на трафарет і розрівняти. Товщина - 0,8 мм.
9. Випікати при температурі 160-170°С 5-7 хвилин, режим - верх-низ, без конвекції.
10. Поки коржі гарячі, вирізати з них коло діаметром 16 см.
11. Охолодити коржі до кімнатної температури і зібрати торт.
Лимонний сік - 150 г
Цукор - 190 г
Яйця - 150 г
Вершкове масло 82% - 45 г
Желатин (220 Bl) - 10 г
Вода для желатина - 60 г
1. Замочити желатин в холодній воді на 10 хвилин.
2. Вичавити сок зі свіжого лимона.
3. В сотейник з товстим дном покласти яйця і взбити їх вінчиком. Додати цукор і перемішати до посвітління. Ввести лимонний сік і перемішати.
4. Поставити сотейник на водяну баню і довести масу до 70 °С.
5. Зняти з вогню, ввести вершкове масло і набухший желатин. Перемішати до однорідності.
6. Перелити начинку в іншу тару, накрити харчовою плівкою “в контакт” і охолодити до кімнатної температури.
7. Перед використанням перекласти начинку у кондитерський мішок.
Молоко 3,2% - 320 г
Вершки 30 % (1) - 220 г
Вершки 30 % (2) - 150 г
Цукор - 135 г
Жовтки - 120 г
Ванільний екстракт - 2-3 краплі
Желатин (220 Bl)- 9 г
Вода для желатину - 54 г
1. Замочити желатин в холодній воді на 5-10 хвилин
2. Перемішати жовток і цукор.
3. В сотейнику з товстим дном нагріти вершки (1), молоко та ванільний екстракт.
4. Влити 1/4 молока в жовтки з цукром, перемішати і повернути назад рідину в сотейник з молоком. 5. Заварити крем до 70-80 °С. Зняти з вогню і ввести набухший желатин. Перемішати до однорідності.
6. Охолодити крем до кімнатної температури, при цьому періодично помішувати.
7. Взбити вершки (2) до стану талого морозива і ввести в охолоджений крем. Перемішати до однорідності за допомогою силіконової лопатки.
8. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин.
Вершки 30 % (1) - 200 г
Білий шоколад - 250 г
Вершки 30 % (2) - 150 г
1.Вершки (1) довести до кипіння. Вилити на білий шоколад у високій склянці. Залишити на 1-2 хвилини.
2. Ввести вершки (2) і пробити блендером до об’єднання емульсії.
3. Накрити харчовою плівкую “в контакт” і убрати в холодильник на 8-10 годин.
4. Взбити ганаш на низьких обертах міксера і перекласти в кондитерський мішок.
5. Вирівняти торт.
1. Підготувати форму діаметром 16 см, поставити її на підложку більшим діаметром.
2. На дно покласти перший корж, змастити його кремом, зверху по спіралі відсадити лимонну начинку.
3. Накрити другим коржем і притиснути. Таким чином зібрати весь торт.
4. Висота торта повинна бути 12 см. Верхній корж не змащувати кремом.
5. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на стабилізацію на 8 годин.
6. Покрити торт взбитим ганашем, вирівняти за допомогою шпателя.
Білий шоколад - 100 г
Рослинна олія без смаку і запаху - 2 ч. л.
1. Розтопити шоколад імпульсами в мікрохвильовій пічці.
2. Додати рослинну олію і перемішати до однорідності. Зробити підтьоки у вигляді свічки.