Інструкційно - технологічна карта
Вареники ліниві (напівфабрикати)
Рецептура № 490. Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби, 2012р.
Назва сировини |
Витрати сировини на 1000 г |
Технологія приготування |
|
брутто |
нетто |
В протертий сир додають борошно, яйця, цукор, сіль і ретельно перемішують до однорідної маси. Потім масу розкачують пластом товщиною 10-12 мм. І розрізають на смужки шириною 25 мм. Смужки нарізають на шматочки прямокутної або трикутної форми.
|
|
Сир (кисломолочний) |
837 |
820 |
|
Борошно пшеничне |
115 |
115 |
|
Яйця |
1 ½ шт. |
60 |
|
Цукор |
60 |
60 |
|
Сіль |
8 |
8 |
|
Вихід |
|
1000 |
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – напівфабрикат вареників зберіг прямокутну або трикутну форму.
Смак і запах – злегка солодкуваті, з приємною кислинкою.
Колір – білий або злегка жовтуватий.
Консистенція – ніжна, однорідна, без частинок непротертого сиру.