Департамент освіти і науки
Відкритий урок з виробничого навчання.
Тема : «Приготування начинок : сирної з родзинками та зі свіжих яблук».
Урок підготувала
та провела майстер в/н
Нечет С.П.
Федорівський центр професійної освіти.
м. Гуляйполе2018
Тема програми: «Приготування напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів.»
Тема уроку : «Приготування начинок: сирної з родзинками та зі свіжих яблук»
Мета уроку: Вчити самостійно готувати начинки, дотримуватись правил технологічного процесу, показувати рівень знань, умінь і навичок, економно використовувати сировину, воду, електроенергію; користуватись технологічними та інструкційними картками.
Розвивати навички з виконання необхідних прийомів та операцій з приготування начинок для борошняних кондитерських виробів, логічне та аналітичне мислення;
Виховувати в учнях добросовісне ставлення до навчання та праці почуття відповідальності за доручену справу, за якість та естетичне оформлення страви ; прищеплювати любов до професії ; виховувати точність виконання трудових процесів.
Тип уроку : урок формування складних умінь та навичок
Місце проведення : кухня - лабораторія.
Вид уроку : інструктаж, вправи.
Технічне забезпечення :
- кухонний посуд : каструля, сковороди, листи кондитерські;
- інвентар : ножі, виробнича дошка ,лотки, блендер, миски, сито металеве, ложки, посуд для подачі ;
- обладнання : електричні плити, столи, ваги,електрична духовка
Дидактичне забезпечення : інструкційно – технологічні картки, технологічні картки, картки – завдання, звіт про роботу.
Матеріальне оснащення :
-плакат «Технологія приготування напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів», технологічні та інструкційні картки (додатки) ;
-сировина : сир,яйця, ванілін, борошно, ізюм, цукор,манка,сметана.
Міжпредметні зв’язки : технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства; устаткування підприємств харчування; організація виробництва та обслуговування; облік, калькуляція та звітність;фізіологія харчування; математика, хімія, фізика.
Перелік практичних робіт : приготування начинки сирної з родзинками; приготування начинки з яблуками.
Тривалість уроку : 6 годин.
Хід уроку.
I.Організаційна частина.
- привітання учнів ;
- перевірка учнів згідно зі списком ;
-перевірка санітарного одягу, дотримання правил особистої гігієни;
- перевірка інструкційно - технологічних карток.
II. Вступний інструктаж.
1.Повідомлення теми і мети уроку;
2. Перевірка володіння учнями матеріалом, пройденим на попередньому уроці.