"У небо наша калита у небо
А ти, сонечко, підіймись
Та на нас подивись.
Ми калиту чіпляємо
На місяць поглядаємо,
Свою долю - радість закликаємо".
Яке ж свято Андрія без калити. Тож, щоб її скоштувати, потрібні неабиякі спритність та вправність: хлопці мусять високо стрибати а дівчатам знадобляться вміння та навички, адже готують калиту за особливим рецептом.
Тож для цього майстром виробничого навчання Нечет Світланою Петрівною було проведено з групою № 6 "Кухар; Кондитер" майстер - клас по приготуванню святкової калити. Під час показу технології приготування майстриня звернула увагу на склад продуктів, адже у наш час вирів набув сучасного смаку, тож до складу увійшло більше інгрідієнтів, які за бажанням можна добавляти
Учні із задоволенням спостерігали за приготуванням, та найбільше їм сподобався кінцевий результат, коли побачили готовий виріб, який мав підрум`янений чарівний вигляд, а аромат просто зводив з розуму, так і хотілося відламати шматочок, щоб скуштувати цю смакоту.
Тож, спробуйте приготувати і вам неодмінно сподобається. Давайте відроджувати наші народні традиції разом.
Смачного!