Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №170

 «Борщ з картоплею та капустою»

 

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Буряк

200

160

Капуста свіжа

або квашена

100

86

80

60

Картопля

107

80

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

13

10

Цибуля ріпчаста

48

40

Томатне пюре

30

30

Тваринний жир

20

20

Цукор

10

10

Оцет 3%-й

16

16

Бульйон  або вода

800

800

Вихід

-

1000

 

 

Технологія приготування.

 

У кип`ячий бульйон або воду закладають нашатковану свіжу капусту, доводять до кипіння, потім додають нарізану брусочками картоплю, варять 10-15хв., кладуть пасеровані овочі, тушкований або варений буряк і варять до готовності. За 5-10хв. до готовності додають сіль, цукор та спеції. При використанні квашеної капусти, її у тушкованому виді кладуть у борщ разом з буряком. Борщ можна заправить пасерованим борошном, розведеним бульйоном або водою (10г. борошна на 1000г. борщу)

Вимоги до якості:

У борщах овочі зберігають правильну форму нарізки, що не переварені, мають м'яку консистенцію. Колір страви малиновий, смак кислувато-солодкий. Неприпустимим є присмак сирого буряка