Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №413

«Макарони відварні»

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Макаронні вироби

1000

1000

Сіль

0,5

0,5

Вода

5-6 літрів

5-6 літрів

 

Технологія приготування.

Макарони, локшину, вермішель кладуть у киплячу підсолену воду (на 1кг макаронних виробів 5-6 л. води і 50г солі), варять, періодично помішуючи, до готовності. Чим більше співвідношення води і макаронних виробів, тим швидше закипає вода після засипання макаронів, тим вищою буде якість готового виробу. Тривалість варіння макаронних виробів залежить від їхнього виду. Макарони варять 20-30хв., локшину-20-25, вермішель - 12-15хв.

Відварені макаронні вироби відкидають на сито або друшляк і промивають гарячою водою, перекладають у посуд, заправляють розтопленим жиром (для поливання страви перед подаванням), перемішують дерев`яною кописткою, щоб вони не склеїлись і не утворились грудочки.

Макарони відварені подають як самостійну страву з жиром, овочами, кисло-молочним сиром, квасолею і підсмаженою з томатним пюре цибулею, маком, грибами. Їх використовують як гарнір до страв  з м`яса і риби.

Вимоги до якості:

Не переварені. Легко відокремлю­ються один від одного, зберігають форму, запечені можуть бути з'єднані між собою. Ко­лір відварних макаронів – білий, запечених – золотистий. Смак і запах – властиві макаронним виробам без запаху затхлості