Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Макаронні вироби |
1000 |
1000 |
Сіль |
0,5 |
0,5 |
Вода |
5-6 літрів |
5-6 літрів |
Технологія приготування.
Макарони, локшину, вермішель кладуть у киплячу підсолену воду (на 1кг макаронних виробів 5-6 л. води і 50г солі), варять, періодично помішуючи, до готовності. Чим більше співвідношення води і макаронних виробів, тим швидше закипає вода після засипання макаронів, тим вищою буде якість готового виробу. Тривалість варіння макаронних виробів залежить від їхнього виду. Макарони варять 20-30хв., локшину-20-25, вермішель - 12-15хв.
Відварені макаронні вироби відкидають на сито або друшляк і промивають гарячою водою, перекладають у посуд, заправляють розтопленим жиром (для поливання страви перед подаванням), перемішують дерев`яною кописткою, щоб вони не склеїлись і не утворились грудочки.
Макарони відварені подають як самостійну страву з жиром, овочами, кисло-молочним сиром, квасолею і підсмаженою з томатним пюре цибулею, маком, грибами. Їх використовують як гарнір до страв з м`яса і риби.
Вимоги до якості:
Не переварені. Легко відокремлюються один від одного, зберігають форму, запечені можуть бути з'єднані між собою. Колір відварних макаронів – білий, запечених – золотистий. Смак і запах – властиві макаронним виробам без запаху затхлості