Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №1013

«Вареники з картоплею»

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Борошно пшеничне

695

695

Яйця

1.33шт.

53

Вода або молоко

245

245

Сіль

12

12

Вихід

1000

1000

Для начинки:

 

 

Картопля

1045

784

Маса вареної протертої картоплі

 

760

Цибуля ріпчаста

250

210

Сало-шпик

198

190

Маса пасерованої з салом цибулі

 

250

Сіль

 

10

Вихід

 

1000

 

Технологія приготування.

Приготування тіста для вареників.

Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять заглиблення, в яке вливають холодну воду або молоко,
 проціджений розчин солі і цукру, додають сирі збиті яйця і замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки воно не набуде однорідної консистенції(готове тісто відстає від рук  і стінок посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто залишають на 30-40хв.
 накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини і надання йому еластичності.

Формування вареників

З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11г.) розкачують кружальцями завтовшки 1,5-2мм., посередині кладуть начинку (12-13г на 1шт.), краї з’єднують, защипують, надають форму півмісяця. Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7хв. при слабкому кипінні.

Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8шт. на порцію) і заправляють пасерованою із салом з цибулею.