Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Борошно пшеничне |
695 |
695 |
Яйця |
1.33шт. |
53 |
Вода або молоко |
245 |
245 |
Сіль |
12 |
12 |
Вихід |
1000 |
1000 |
Для начинки: |
|
|
Картопля |
1045 |
784 |
Маса вареної протертої картоплі |
|
760 |
Цибуля ріпчаста |
250 |
210 |
Сало-шпик |
198 |
190 |
Маса пасерованої з салом цибулі |
|
250 |
Сіль |
|
10 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування.
Приготування тіста для вареників.
Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять заглиблення, в яке вливають холодну воду або молоко,
проціджений розчин солі і цукру, додають сирі збиті яйця і замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки воно не набуде однорідної консистенції(готове тісто відстає від рук і стінок посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто залишають на 30-40хв.
накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини і надання йому еластичності.
Формування вареників
З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11г.) розкачують кружальцями завтовшки 1,5-2мм., посередині кладуть начинку (12-13г на 1шт.), краї з’єднують, защипують, надають форму півмісяця. Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7хв. при слабкому кипінні.
Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8шт. на порцію) і заправляють пасерованою із салом з цибулею.