|
Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
|
Рис або манна крупа |
45 |
45 |
|
Вода |
|
65 |
|
Молоко |
|
100 |
|
Крупа пшенична чи пшоно |
|
50 |
|
Вода |
|
60 |
|
Цукор |
|
10 |
|
Яйця |
|
10 |
|
Родзинки |
10,5 |
10 |
|
Маргарин столовий |
|
5 |
|
Сухарі пшеничні |
|
4 |
|
Сметана |
|
3 |
|
Маса напівфабрикату |
|
225 |
|
Маса готової запіканки |
|
200 |
|
Маргарин столовий або масло вершкове |
|
10 |
|
Сметана |
|
30 |
|
Або соус |
|
50 |
|
Вихід |
|
210/230/250 |
Технологія приготування.
З підготовлених круп варять в'язку кашу на воді або на суміші молока з водою, охолоджують до температури 60-70℃, додають сирі яйця, підготовлені родзинки, маргарин і перемішують. Масу викладають на змащений жиром і посипаний сухарями лист шаром 3-4 см. Поверхню вирівнюють, зверху змащують сумішшю яєць і сметани, запікають у жаровій шафі до утворення рум’яної кірочки. Готову запіканку охолоджують до температури 80℃, нарізують на порції по 200г.
Перед подаванням поливають маргарином столовим або маслом вершковим, чи соусом солодким, або сметаною.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд - запіканка має гладеньку поверхню без тріщин, покритий рівномірною золотистою кірочкою, колір на розрізі світло-жовтий. Порційні шматочки квадратної або прямокутної форми, политі сметаною або солодким соусом. Смак і запах - властиві запеченій масі з сиру, смак солодкий.